Γιατί Αγγλικά?

 • Για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
 • Για να είσαι σε θέση να σπουδάσεις σε άλλες χώρες
 • Για να έχεις πιθανότητες επαγγελματικής ανέλιξης καθώς είναι προαπαιτούμενο σχεδόν σε όλες τις δουλειές
 • Γιατί σχετίζονται άμεσα με τα ενδιαφέροντά σου είτε πρόκειται για μουσική και ταινίες είτε αθλητισμός και υπολογιστές
 • Γιατί είναι η γλώσσα της τεχνολογίας και των υπολογιστών
 • Γιατί συνεχίζει και είναι η γλώσσα του μέλλοντος!

Γιατί σε εμάς;

 • Έμπειροι Έλληνες και ξένοι καθηγητές απόφοιτοι πανεπιστημίου και κατόχοι Proficiency
 • Σύγχρονα συστήματα διδασκαλίας, με χρήση οπτικοακουστικών μέσων
 • Δωρεάν διανομή βοηθητικών φυλλαδίων και επιπλέον ασκήσεων
 • Τακτικά διαγωνίσματα και συστηματική παρακολούθηση της προόδου κάθε μαθητή
 • Άνετο και φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με όλο το προσωπικό πρόθυμο να προσφέρει κάθε βοήθεια σε όλους τους μαθητές
 • Μεγάλη παράδοση επιτυχιών στις εξετάσεις για τα αναγνωρισμένα διπλώματα των πανεπιστημίων Cambridge και Michigan
 • Προσιτά και ανταγωνιστικά δίδακτρα

Τμήματα διδασκαλίας

Τα παιδιά  έρχονται σε επαφή με τα αγγλικά εύκολα και διασκεδαστικά μέσα από τραγούδι, κίνηση και παιχνίδι.

Τα παιδιά της Β και Γ Δημοτικού εισάγονται στην αγγλική γλώσσα και στην κουλτούρα των Αγγλόφωνων χωρών μέσω διαδραστικής εκπαίδευσης και βιωματικού παιχνιδιού. Αρχίζουν να χρησιμοποιούν στοιχειώδες λεξιλόγιο για επικοινωνία και συνειδητοποιούν ότι η ξένη γλώσσα είναι ένας ακόμα τρόπος έκφρασης.

Σε αυτές τις τάξεις οι μαθητές  εξοικειώνονται με την αγγλική γραμματική και έκφραση και αποκτούν τις βάσεις τους για τα μεγάλα πτυχία.  . Το λεξιλόγιο χρήζει πρακτικής εφαρμογής και αυτό το πετυχαίνουμε με τα συχνά speaking group. Επίσης, σε αυτές τις τάξεις γίνεται η προσπάθεια ανάπτυξης του γραπτού λόγου των μαθητών μας.  Οι μαθητές δεν μαθαίνουν την αγγλική γλώσσα μόνο με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά  και με τη βοήθεια του διαδραστικού υλικού, λογοτεχνικά βιβλία, βλέποντας ταινίες , παίζοντας παιχνίδια επιτραπέζια (γνώσεων).

Οι μαθητές αρχίζουν να αποκτούν την ικανότητα κατανόησης κειμένου και να χειρίζονται συνειδητά τα γραμματικά φαινόμενα. Παράλληλα μαθαίνουν να εκφράζονται με άνεση σε γραπτό και προφορικό λόγο.

Οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις του Cambridge και του Michigan. Αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας και η ύλη των μαθημάτων. Οι μαθητές, μετά την προετοιμασία, μπορούν να κατανοήσουν το περιεχόμενο ενός σύνθετου κείμενου και να εκφραστούν με μεγάλη σαφήνεια, εκφέροντας άποψη για μεγάλη ποικιλία θεμάτων.

Ολοκλήρωση της γλώσσας μέσα από πολύωρη διδασκαλία, συνεχή έλεγχο από τη Διευθύντρια Σπουδών, προκαθορισμένη ύλη και με βασικό προσανατολισμό την προετοιμασία για συμμετοχή σε επίσημες εξετάσεις.Ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του πτυχίου, η απόκτηση του οποίου θεωρείται ως προαπαιτούμενο για σπουδές στα περισσότερα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα(στο μεταπτυχιακό τομέα) και πανεπιστήμια της αλλοδαπής (για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές).

Λειτουργούν τμήματα:

Προετοιμασία για όλα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ECCE, ECPE, M.S.U (MICHIGAN) FCE, CPE (CAMBRIDGΕ) ESB, NOCN καθώς και για IELTS και TOEIC. Προετοιμασία για όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους στην αγγλική φιλολογία

Ιδιαίτερα Μαθήματα:

Αν ειδικοί λόγοι υποχρεώνουν τον σπουδαστή στην παρακολούθηση ιδιαίτερων μαθημάτων, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κολίτσα, μπορεί να προσφέρει εγγυημένα την καλύτερη λύση και σε αυτόν τον τομέα, με πτυχιούχους καθηγητές και αποτελεσματικά προγράμματα σπουδών.  Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της σχολής.

ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ