Our Story

H Ιστορία μας

6582
COMPLETE COURSES
120
CERTIFIED TEACHERS
3750
STUDENTS ENROLLED

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το 1995, μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας στο ΕΚΠΑ και στην Διοίκηση και Οργάνωση της εκπαίδευσης στο University of Reading, ίδρυσα το ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ στον Τύρναβο. Από την πρώτη στιγμή διαφοροποιήθηκα από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες ΚΞΓ στην περιοχή μου ως προς την ποιοτική παροχή υπηρεσιών ξενόγλωσσης εκπαίδευσης. Ο εκπαιδευτικός μας στόχος ως ΚΞΓ ήταν εξαρχής να διδάξουμε ξένες γλώσσες χρησιμοποιώντας την επικοινωνιακή και μαθητοκεντρική μέθοδο κατά την οποία ο μαθητής είναι στο επίκεντρο και διδάσκεται την γλώσσα σύμφωνα με τον τρόπο που τη μαθαίνει ευκολότερα.

Το 2004 γίναμε μέλη του QLS, ενός πανελλαδικού δικτύου ΚΞΓ πιστοποιημένης ποιότητας, που διασφαλίζει τον ποιοτικό και πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας μας μέσα από αξιολογήσεις και συνεργασίες με ευρωπαϊκούς φορείς όπως το EQUALS. Επιδίωξη μας είναι  να αναπτυσσόμαστε σε μια ανταγωνιστική εποχή και να προσφέρουμε στους γονείς που εμπιστεύονται το  Κέντρου Ξένων Γλωσσών Κολίτσα,  αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Όλα αυτά με στόχο την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητή.

Έχουμε υιοθετήσει μεγάλα πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα ξεκινώντας το Σεπτέμβριο του 2015, με το QLP(QLS LEARNING PROFILE) σε συνεργασία με την Ariston Computer Academy. Μετά από ειδική εκπαίδευση του προσωπικού των ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ προχωρήσαμε στην διεξαγωγή αξιόπιστου, σταθμισμένου για τη Ελλάδα τεστ και αναγνωρισμένου από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Το QLP τεστ βασισμένο στη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης (ΜI) του Gardner (Harvard University) μας αποκαλύπτει το μαθησιακό τύπο του κάθε μαθητή, κάτι που μας βοηθά μα διαμορφώσουμε το μαθησιακό χάρτη κάθε τμήματος μας και να προβούμε σε διαφοροποιημένη διδασκαλία που απευθύνεται σε όλους τους μαθησιακούς τύπους χωρίς να αποκλείεται κανένας μαθητής. Τον  Ιανουάριο του 2016 το ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ, μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις της ιδιοκτήτριας, πιστοποιήθηκε  από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στη διεξαγωγή και εφαρμογή προγραμμάτων (MI) Πολλαπλής Νοημοσύνης.

Από το 2018 προσφέρουμε το μοναδικό και βραβευμένο πρόγραμμα εκμάθησης γλωσσών JUMP που παρέχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών μέλη του δικτύου QLS.

Παράλληλα παράγουμε πρωτότυπο έντυπο εκπαιδευτικό υλικό, όπως το Exam Guides, Study Planner, Debating Society Guide και πλατφόρμα εξάσκησης μέσα και έξω από την αίθουσα διδασκαλίας. Διοργανώνουμε ημερίδες γονέων και μαθητών, ενημερωτικά σεμινάρια και εκπαίδευση για τους καθηγητές μας που αφορούν τις τελευταίες μεθόδους διδασκαλίας και εξέλιξης στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Το 2004, ως μέλος του QLS, το ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ ήταν από τα πρώτα κλειστά κέντρα για τις εξετάσεις του Cambridge στην Ελλάδα και συνεχίζει να διοργανώνει τις εξετάσεις για τους μαθητές του, ενώ το 2005 το δίκτυο QLS γίνεται το πρώτο  και μοναδικό Associate member του EQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality in Language Services) στην Ελλάδα. Επίσης διατηρούμε Ακαδημαϊκή συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Goethe, τον διεθνή φορέα Εξετάσεων Pearson, την PeopleCert και την Ariston Computer Academy.

Από το 2015 λειτουργούμε και ως ΚΔΒΜ επιπέδου 1 και παρέχουμε προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων σε επαγγελματικά περιγράμματα πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ

Στους στόχους μας είναι η συνεργασία, με ποιοτικούς διεθνείς εκπαιδευτικούς φορείς και η συνέχιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών  στους μαθητές μας και γονείς που εμπιστεύονται τα ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ.

Για εμάς στα ΚΞΓ ΚΟΛΙΤΣΑ “ the sky is the limit” διότι όλοι πορευόμαστε με κοινές αξίες, πρότυπα, όραμα, εργατικότητα και ιδέες κι έτσι κάνουμε την ειδοποιό διαφορά στην Ξενόγλωσση Εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Επιδίωξη μας είναι να αναπτυσσόμαστε σε μια ανταγωνιστική εποχή και να προσφέρουμε στους μαθητές και γονείς του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Κολίτσα, αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Όλα αυτά με στόχο την επιτυχημένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση του μαθητή.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

• Μέθοδος Jump
• QLP Test
• Bilingual Life

“You can never understand one language until you understand at least two”

Geoffrey Willans |  English author and journalist

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
kolitsa

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΟΛΙΤΣΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
germanika

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ
smoulio

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΜΟΥΛΙΩΤΗ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ
gaitani

ΑΜΑΛΙΑ ΓΑΪΤΑΝΗ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
1

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΣΑΒΟΥ

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
kathhghtria

ΑΡΓΥΡΩ ΒΟΥΚΟΥΝΗ

Καθηγήτρια Ρομποτικής
error: Content is protected !!