Γιατί Γερμανικά;

  • Είναι η πιο διαδεδομένη μητρική γλώσσα στην Ευρώπη: το 1/3 των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σκέφτεται, μιλάει και γράφει Γερμανικά.
  • Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιλέγουν τα πανεπιστήμια της Γερμανίας για σπουδές, επειδή θεωρούνται, μαζί με τα αγγλικά πανεπιστήμια, από τα καλύτερα στον κόσμο.
  • Τα Γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα για μας τους Έλληνες γιατί παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες με τα Ελληνικά, τόσο στη δομή της γραμματικής και τη σύνταξη όσο και στον τρόπο σκέψης

Γιατί σε εμάς;

  • Διδασκαλία με τη βοήθεια σύγχρονων διαδραστικών τεχνολογικών μέσων με σκοπό τη βελτίωση της προφοράς των μαθητών και των επιδόσεών τους
  • Συχνά διαγωνίσματα και κριτήρια αξιολόγησης για να έχει ο μαθητής πλήρη εικόνα της προόδου του.
  • Προετοιμασία για τη συμμετοχή σε πτυχία πιστοποίησης γλωσσομάθειας: Goethe, ΚΠγ
  • Εντατικά τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

Επίπεδα διδασκαλίας

Σκοπός μας είναι να εισαγάγουμε τους μαθητές μας στη γερμανική κουλτούρα μέσα από ιστορίες, να μάθουν το αλφάβητο, τους αριθμούς αλλά και τις πρώτες τους λέξεις, έτσι ώστε να αρχίσουν να αφομοιώνουν ολοένα και περισσότερο τη γερμανική γλώσσα

Οι μαθητές είναι πλέον σε θέση να παρουσιάζουν τον εαυτό τους, να θέσουν ερωτήσεις και να απαντήσουν σε καθημερινά θέματα. Παράλληλα δίνουμε βάση τόσο στο γραπτό όσο και στο προφορικό λόγο αλλά και στην γερμανική γραμματική.

Σε αυτό το στάδιο οι μαθητές αποκτάνε τις γνώσεις που θα τους οδηγήσουν στο επίπεδο Β1 και προετοιμάζονται για το πτυχίο Β1 (Μέτρια γνώση) του «Ινστιτούτου Γκαίτε» ή του «Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας» Επίσης οι μαθητές  έχουν την ικανότητα να εκφράζονται με ευχέρεια και ορθά δομημένο λόγο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και να διεξάγουν ένα διάλογο με σαφήνεια και άνεση με έναν συνομιλητή.

Προετοιμασία του πτυχίου Goethe – Zertifikat B2, ο μαθητής είναι σε θέση να δομεί και να διατυπώνει με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις του για σύνθετα θέματα, αλλά και να κάνει επαγγελματικές παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

Στο επίπεδο C1  χρησιμοποιείτε τα γερμανικά με ευχέρεια στον ελεύθερο χρόνο, στο επάγγελμα ή στην εκπαίδευση και κατανοείτε χωρίς πρόβλημα απαιτητικά κείμενα. Στο επίπεδο C2 καταλαβαίνετε τα πάντα και μπορείτε διαχειριστείτε ένα πλήθος πληροφοριών. Προετοιμασία για τα πτυχία Goethe-Zertifikat C1 – C2

Οι μαθητές προετοιμάζονται για το πτυχίο Goethe – Zertifikat B2, είναι σε θέση να δομούν και να διατυπώνουν με σαφήνεια γραπτά τις απόψεις τους για σύνθετα θέματα, αλλά και να κάνουν επαγγελματικές παρουσιάσεις, χρησιμοποιώντας σαφή και ορθά δομημένο λόγο.

Λειτουργούν τμήματα:

Προετοιμασία για όλα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας LAAS – Palso, ÖSD Kompetenz in Deutsch, ÖSD Zertifikat, Goethe-Zertifikat, Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Προετοιμασία για όσους επιθυμούν την εισαγωγή τους στην γερμανική φιλολογία.

Ιδιαίτερα Μαθήματα:

Αν ειδικοί λόγοι υποχρεώνουν τον σπουδαστή στην παρακολούθηση ιδιαίτερων μαθημάτων, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κολίτσα, μπορεί να προσφέρει εγγυημένα την καλύτερη λύση και σε αυτόν τον τομέα, με πτυχιούχους καθηγητές και αποτελεσματικά προγράμματα σπουδών.  Περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία της σχολής.

ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

error: Content is protected !!